Megjelent a rendelet arról, hogy milyen feltételekkel maradhatnak a rezsivédelem alatt a kisvállalkozók

2 héttel ezelőtt 47

Péntek este került ki az a rendelet, amiből kiderül, hogy a kisebb cégek közül kik vásárolhatják továbbra is a piaci ár alatt az áramot és a rezsit.

A hvg cikkéből kiderül, hogy az év végéig biztosított kedvezmény azokra a mikrovállalkozásokra érvényes, amelyek foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg.

És van egy fogyasztási plafon is. Az elektromos áramnál 4606 kWh/év fogyasztásig jár a kedvezmény (ha a cégnek az összes felhasználási helyén együttesen 3*63 ampernél nem nagyobb a csatlakozási teljesítménye). Efölött az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. által meghatározott áron kell vásárolni.

A gáznál a 20 m3/óra kapacitást meg nem haladó vásárolt kapacitással rendelkező mikrovállalkozás jogosult az olcsóbb gázra, de csak 1489 m3/év/összes felhasználási hely mértékig.

Ebben az esetben a rendelet megjegyezi azt is, hogy „az önkormányzati és állami bérlakásban, valamint szállóférőhelyen élők felhasználási helyei ellátása biztosításának mértékéig a helyi önkormányzat és az állami bérlakás, valamint a szállóférőhely üzemeltetője lakossági fogyasztónak minősül”.

A Technológiai és Ipari Minisztérium közleménye szerint mindennek révén közel 100 ezer mikrovállalkozás rezsiköltségei nem nőnek, ezzel működőképességüket meg tudják őrizni.

Cikk elolvasása