Ismerjük fel időben, ha aranyerünk van! (x)

1 hónappal ezelőtt 32

Ismerjük fel időben, ha aranyerünk van! (x)

Az aranyérbetegséget sajnos még mindig sokan tabuként kezelik, pedig nincs benne semmi szégyellnivaló, ráadásul rengeteg embert érint. Többnyire akkor alakul ki, amikor a végbélkörnyéki artériák és vénák találkozási pontjánál túl nagy a nyomásterhelés. Ezt a kötőszöveti gyengeség mellett általában valamilyen erőlködés váltja ki, például ha túl nehéz súlyokat emelgetünk, sokáig erőteljesen köhögünk, vagy ha székrekedés miatt hosszasan „szenvedünk” a vécén. Az aranyér nem válogat, kortól és nemtől függetlenül bárkinél kialakulhat: civilizációs betegségnek számít, amelyet minden második ember legalább egyszer megtapasztal az élete során. Fontos, hogy ha érzékeljük a tüneteket, minél hamarabb cselekedjünk, mert az aranyér kezdetben otthon is hatékonyan gyógyítható, ám később már orvosi beavatkozást igényelhet.

Az aranyér stádiumai

1. stádium – kezdődő aranyér:

Nyomás hatására a belső visszerek kitágulnak, a végbél érzékenyebbé válhat, az érzékenyebb véna székelés közben meg is sérülhet. Ebben a stádiumban érezhetünk fájdalmat székelés közben, valamint jellemző tünet még a pecsételő vérzés, ami a véna sérülése miatt alakul ki.

2. stádium – problémás aranyér:

Az aranyeres csomók megduzzadnak, és emiatt olyan érzetünk lehet, mintha folyton lenne „valami” a végbelünkben. A duzzadt csomókat sokszor székletnek véljük, ezért meg akarunk szabadulni tőle, ám miközben ezen erőlködünk, csak tovább rontunk a helyzeten.

3-4. stádium – előrehaladott aranyér:

Az aranyeres csomók ebben a szakaszban már a végbélnyíláson kívülre kerülnek és nem tudnak visszahúzódni. Egyre erősebb fájdalmat érezhetünk, folyamatosan viszkethet a végbélnyílás környéke és a vérzés is intenzívebbé válhat. Ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk, mindenképpen kérjünk orvosi segítséget.

Segíthet a Proktis-M termékcsalád

Ha hajlamosak vagyunk az aranyérbetegségre, a házi patikánkban legyen Proktis-M végbélkúp és Proktis-M plus kenőcs, hogy amint az aranyér kellemetlen tünetei jelentkeznek, minél hamarabb meg tudjuk kezdeni az otthoni kezelést. A két készítmény összetevői, a hialuronsav és a gyógynövények enyhítik a tüneteket: csillapítják a fájdalmat és elősegítik a szövetregenerációt. A Proktis-M termékcsalád recept nélkül kapható a patikákban és a tünetek függvényében a két készítmény kombinálva is használható.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

 

The post Ismerjük fel időben, ha aranyerünk van! (x) first appeared on nlc.

Cikk elolvasása